Przegląd ekspresu kolbowego profesjonalnego. – Fuerra

Przegląd ekspresu kolbowego profesjonalnego.

Przegląd ekspresu kolbowego profesjonalnego.

Tak zwany przegląd ekspresu kolbowego może być wykonany na dwa sposoby.

Pierwszy u klienta – sprawdzenie uszczelek oraz sitek grup, sprawdzenie szczelności, sprawdzenie ciśnienia pompy oraz ciśnienia pary, ewentualna wymiana drobnych elementów. Ustawienie dozowania, regulacja młynka.

Drugi rodzaj „przeglądu” –  polega na zabraniu ekspresu do serwisu. W serwisie rozbiera się ekspres do kawy na części pierwsze, czyści stelaż, odkamienia wszystkie elementy które tego wymagają. Wymianie podlegają wszystkie elementy uszczelniające, jeżeli zachodzi taka potrzeba wymienia się zawory czy to grup czy dopełnieniowy. Wymianie podlega również zawór bezpieczeństwa. Elementy po odkamienianiu są dodatkowo czyszczone mechanicznie. Po całym procesie ekspres składa się ponownie do stanu przed rozebraniem, następnie maszyna jest sprawdzana pod kontem szczelności, wykonuje się regulację ciśnienia, testy.  Jeżeli klient życzy sobie dodatkowo wymiany elementów obudowy czy zmiany wyglądu, również wykonujemy takie zlecenia. Dodatkowo montujemy również oświetlenie w ekspresach które go nie mają. Po złożeniu obudowy, ekspres jest ponownie testowany następnie instalowany u klienta. Proces ten jest skomplikowany i czasochłonny.  Często dopiero po wykonaniu tych wszystkich czynności okazuje się, że uszkodzone mogą być również inne elementy takie jak np. grzałka chociaż większość usterek można zdiagnozować już w trakcie przyjęcia ekspresu na serwis.

, , , , , , , , ,

Nie ma jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz