Spinel Jessica- ekspres kolbowy na przeglądzie
Dziś gościmy kolobwy ekspres Spinel Jessica z 2014 roku.
Ekspres trafił do nas na przegląd z powodu wycieku oraz wybuchów pary ze wszystkich możliwych otworów.
Ekspres jest bardzo zakamieniony i przegrzewa się.
Konieczna jest wymiana presostatu, uszczelek oraz porządne odkamienianie maszyny.
Ekspresy kolbowe pracujące na co dzień w restauracjach powinny być regularnie czyszczone i odkamieniane.
Okresowe wizyty w serwisie pozwolą zdiagnozować maszynę na wczesnym etapie awarii oraz zmniejszyć koszty poważnych napraw.
Zachowanie higieny ekspresu ma wpływ na smak oraz jakoś parzonej kawy.
Jest to bardzo ważne tym bardziej jeśli kawa jest serwowana klientom w restauracji czy kawiarni .
Pamiętaj o przestrzeganiu zasad codziennej czystości urządzenia.
Zapraszamy na przeglądy maszyn kolbowych.
Nie ma jeszcze komentarzy.