Najczęściej popełniane błędy podczas użytkowania ekspresu do kawy
Najczęściej popełniane błędy podczas użytkowania ekspresu do kawy. 


Pojemnik na ziarna należy uzupełniać wyłącznie palonymi ziarnami kawy, które nie zostały poddane obróbce.
Nie zwykle tłuste olejki, którymi nasączone są ziarna kawy, wchłaniają się w żarna oraz inne części ekspresu.
Długotrwałe stosowanie może prowadzić do unieruchomienia młynka maszyny.

Usterki spowodowane zalaniem ekspresu czy elektroniki to jedne z częstych awarii, które spotykamy w ekspresach naszych klientów.

Regulacja młynka w ekspresie do kawy powinna odbywać się wyłącznie podczas jego pracy.

Musimy pamiętać o prawidłowym wyłączeniu ekspresu po zakończonej pracy tak aby zaparzacz był w pozycji umożliwiającej jego wyjęcie.

Do usuwania kamienia kawosze używają kwasków cytrynowych, cytryny bądź octu co jest ogromnym błędem.
Czyszczenie i odkamienianie urządzenia powinno odbywać się wyłącznie z preparatami do tego przeznaczonymi.
Domowe sposoby z czasem doprowadzają do większych szkód i kosztownych napraw urządzenia.
Pamiętajcie aby nie popełniać błędów użytkując swój ekspres.

Wiedza na temat błędów innych kawoszy może pomóc uchronić Wasze ekspresy przed poważnymi awariami i kosztownymi naprawami w serwisie. 


Nie ma jeszcze komentarzy.