Kolba w ekspresie
Ekspres kolbowy to urządzenie do zaparzania pysznej kawy.
Jego kluczowym elementem jest tak zwana kolba, której urządzenie zawdzięcza swoją nazwę.
Bez niej nie byłoby możliwe wykonanie aromatycznego czarnego napoju.
Inną nazwą narzędzia, stosowaną zamiennie, jest portafilter.
Ważne jest, aby kolba była sprawna, dobrze dopasowana do ekspresu i utrzymana w dobrym stanie.
Pomoże to w zaparzeniu pysznej kawy.
Aby usunąć resztki po zaparzaniu kawy oraz osady kamienia należy regularnie czyścić ekspres wraz z kolbą.
Pomoże w tym konserwacja przy pomocy specjalnych środków, które również są dostępne w naszej ofercie.
Na zdjęciu pokazujemy jedną z wyczyszczonych i odkamienionych przez nas kolb.
Różnicę widać na pierwszy rzut oka.
Jeśli twój ekspres wymaga czyszczenia i odkamieniania skontaktuj się z nami lub dostarcz swoje urządzenie do naszego punktu serwisowego.
Zapraszamy do współpracy
Nie ma jeszcze komentarzy.