Kawa aromatyzowana w młynku
Wiele razy przestrzegaliśmy Was przed używaniem kaw aromatyzowanych w ekspresach automatycznych. ❌
Kawosze nieustannie szukają coraz to nowszych doznań smakowych zupełnie zapominając o późniejszych konsekwencjach. ⏳
Kawy aromatyzowane nie powinny być używane w ekspresach automatycznych ponieważ istnieje wysokie ryzyko awarii urządzenia spowodowane zalepieniem się młynka.?
Wysokiej jakości kawa charakteryzuje się wyczuwalnym smakiem i zapachem np. orzechów czy owoców. ?
Problem powstaje wówczas gdy producenci chcą zarobić na nieświadomych klientach oferując im gorszej jakości ziarna oblepione olejami aromatycznymi niewiadomego pochodzenia.?
Niskiej jakości kawa, której defekty moglibyśmy zauważyć na pierwszy rzut oka nie jest przecież wyrzucana.?
Producenci mocno ją wypalają i nasączają intensywnymi olejami, które sprawiają, maskowanie wszelki wad np. szkody po insektach czy gnicie oczekując za to wysokich cen jak za wysokiej klasy produkt.?
Z perspektywy serwisu znaczenie mają tutaj uszkodzenia młynka.??
Oleje, które powlekają kawę skutecznie oblepiają żarna i elementy młynka pozostawiając aromat na długi czas.?
Z biegiem czasu olejki jełczeją wydzielając przy tym nieprzyjemny zapach.?
Stosowanie kaw aromatyzowanych może uszkodzić nasz ekspres i prowadzić do kosztownych w skutkach napraw.??
Na zdjęciach pokazujemy Wam kawę, która znalazła się w jednym w serwisowanych przez nas ekspresów tuż po odebraniu go z przeglądu.?
Kilka dni po odbiorze urządzenia nasz klient wrócił twierdząc, że ma problem z zapchaniem ekspresu.?♂️
Domyślacie się jaką odpowiedź uzyskał właściciel??
Oczywiście: PROSZĘ ZMIENIĆ KAWĘ?
Właściciel jednak zdecydował, że zakupił tak dużo „jego ulubionej kawy”, że musi ją wykorzystać narażając przy tym sprawność swojego ekspresu.?
My jako serwis nie ponosimy odpowiedzialności za szkody powstałe podczas stosowania niskiej jakości kawy nawet jeśli awaria wystąpiła tuż po odebraniu ekspresu.




Nie ma jeszcze komentarzy.