Wybór profesjonalnego ekspresu do kawy
Wybór odpowiedniego ekspresu do kawy często okazuje się dla kawoszy wielkim wyzwaniem.

Jeszcze większym wyzwaniem jest wybór ekspresu profesjonalnego lub półprofesjonalnego, który ma sprostać oczekiwaniom klientów restauracji czy kawiarni.

W pierwszej kolejności należy jasno określić przeznaczenie ekspresu oraz zdecydować o formie parzenia kawy.

Podczas zakupu ekspresu (w zależności od rodzaju maszyny) warto również zwrócić uwagę na kilka parametrów takich jak: moc grzałek, ilość grup, wielkość bojlera, a także wydajność, oszczędność i stabilność pracy. 

Ekspresy przeznaczone do kawiarni/ restauracji znacznie różnią się od maszyn domowych.

Takie urządzenie musi być przede wszystkim przystosowane do nieustannej pracy.

Wiele ekspresów wyróżnia łatwość obsługi oraz duża pojemność zbiorników na kawę, wodę czy mleko, 

Najprostsze ekspresy automatyczne przygotowują kawę po naciśnięciu jednego przycisku.

Takie rozwiązanie jest bardzo wygodne i szybkie, idealne do miejsc gdzie klienci mogą przygotować pyszną kawę samodzielnie. 

Nieco więcej wysiłku wymagają ekspresy kolbowe. 

Użytkowanie takiej maszyny wymaga odpowiedniego przeszkolenia obsługi jednak gwarantuje wysoką jakość gotowej kawy.

Praktyka czyni mistrza dlatego umiejętne przygotowanie kawy za pomocą profesjonalnego ekspresu kolbowego pomoże wydobyć z kawy to co najlepsze a dodatkowo zachwycić jej wyglądem.

Kawoszom, którzy stoją przed wyborem profesjonalnego ekspresu do swojej kawiarni czy restauracji pomagamy w doborze odpowiedniego urządzenia.

Jeśli potrzebujesz porady bądź masz pytania dotyczące wyboru ekspresu do kawy zapraszamy do kontaktu w wiadomości prywatnej lub w komentarzach.


Nie ma jeszcze komentarzy.